Általános Szerződési Feltételek

A jelen Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban: ÁSZF) a Kovács tiborné e.v (továbbiakban: Szolgáltató) által a www.funyirogep.hu weboldalon (továbbiakban: Weboldal) keresztül nyújtott elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokat igénybe vevő Ügyfél (továbbiakban: Vásárló) jogait és kötelezettségeit tartalmazza. A Weboldal használatához szükséges azon technikai tájékoztatást, melyet ezen ÁSZF nem tartalmaz, a Weboldalon elérhető tájékoztatások nyújtják. A Felhasználó a Weboldal használatával tudomásul veszi és elfogadja a jelen ÁSZF-ben foglaltakat.

 

A Szolgáltató adatai:

Név: Kovács tiborné e.v

Székhely és központi telephely: 8958, Iklódbördőce Fő út 112.

Adószám: 61963542-2-40

 

Cégvezető:

Kovács Tiborné

Telefon: 06 92/378406

E-mail: kogep@t-online.hu

Számlavezetõ Pénzintézet: OTP Bank Nyrt.

Számlaszám: 11749022-20037563

 

Termékek és készlet

 

A megjelenített termékek kizárólag online rendelhetők meg. A termékekre vonatkozóan megjelenített árak forintban értendők, tartalmazzák a törvényben előírt áfát, azonban nem tartalmazzák a házhoz szállítás díját. Külön csomagolási költség nem kerül felszámításra. Szolgáltató csak kiskereskedelmi mennyiséget köteles kiszolgálni, melynek mértékét szabadon határozza meg. A Weboldalon a Szolgáltató részletesen feltünteti a termék nevét, leírását, a termékekről fotót jelenít meg. Amennyiben akciós ár kerül bevezetésre, Szolgáltató teljes körűen tájékoztatja a Vásárlókat az akcióról és annak pontos időtartamáról. A Szolgáltató a Weboldalon nem vezet készletnyilvántartást, esetleges készlethiány esetén a Vásárlót 48 órán belül tájékoztatja a termék elérhetőségéről, beszerzési idejéről illetően, amelynek ismeretében a Vásárló elfogadja az esetleges meghosszabodott várakozási időt vagy elállhat vásárlási szándékától.

 

Megrendelés menete

 

A Weboldalon szabadon böngészhet regisztráció nélkül. Csak a Weboldalunkon - www.funyirogep.hu - keresztül leadott megrendeléseket tudjuk elfogadni. Telefonos rendeléseket nem áll módunkban felvenni. A megrendelés előkészítése regisztrációhoz kötött.

 

A termék melletti 'Kosárba teszem' gombra kattintva gyűjtheti össze a megvásárolni kívánt termékeket. A kosár tartalmát megnézheti a jobb felső menüben 'Kosaram' menüpontban. Itt a termék nevét és árát valamint mennyiségét láthatja. A mennyiség módosítását átírással, és a kék frissítés ikon megnyomásával végezheti el. Amennyiben több terméket szeretne rendelni úgy az ‚Vásárlás‘ gombra kattintva teheti meg. A termékek rendelését a 'Kassza' gombra kattintva tudja elindítani.

 

A következő lépésként egy adatlapot kell kitöltenie, melyet a számlázás ill. szállítás szempontjából kérünk. Kérjük pontos adatokat adjon meg, mert a rendeléséből készült számla azokat fogja tartalmazni. Amennyiben cég adatot is megad a számlát automatikusan erre állítjuk ki. (A számlán a megrendelő neve nem fog szerepelni.) Amennyiben a számlázási adatok eltérnek a szállítási címtől, úgy a jelölőnégyzetet kipipálva tudja megadni. Egyező szállítási és számlázási cím esetén a regisztrációnál a jelölőnégyzetet hagyja változatlanul (‚Szállítási és számlázási címem megegyezik‘.).

 

Következő lépés a szállítási mód kiválasztása:

 

Házhozszállítás:

Ezt jelölje abban az esetben ha a termék házhozszállítását szeretné. Webáruházunk nem kalkulál szállítási díjat. A várható szállítási díjról és módokról visszaigazoló levelünkben tájékoztatjuk.

 

Személyes átvétel:

Ezt jelölje ha a terméket valamely Szakkereskedésben veszi át.

 

Fizetés a termék kézhezvételekor. Személyes átvétel esetén az üzletben, házhozszállítás választásakor pedig a kiszállító futárnak kell fizetni a termék vételárát. Üzleteinkben és a kiszállító futárnál is van lehetőség bankkártyás fizetésre.

 

Banki átutalás: Előre utalás esetén a küldött díjbekérő alapján tudja az utalást teljesíteni - kérjük az utalás megkezdése előtt várja meg a díjbekérő érkezését. A megjegyzés rovatban közölheti egyéb kéréseit, szállításra vonatkozó igényeit.

 

Webáruházunk díjai egyedi díjszabásúak, a Weboldalon szereplő díjakat csak Webes rendelés esetén tudjuk biztosítani. Szakkereskedésünkben az árak eltérőek lehetnek. Webáruházi rendelés személyes átvétele esetén nem kötelességünk a vásárolt termék szakszerű bemutatása és összeszerelése. Ezen szolgáltatások a Szakkereskedésben történt vásárlás esetén minden vásárlónak díjmentesen igénybevehetőek. Amennyiben Webes rendelést követően Ön a személyes átvételkor szeretné igénybe venni ezen szolgáltatásunkat, azt a teljes vételár kifizetésén felüli plussz díj ellenében tudja.

Utolsó lépésként ellenőrizheti személyes adatait és véglegesítheti a megrendelést. A megjegyzés rovatban egyéb közlendőit tüntetheti fel, szállítással, átvétellel vagy a termékkel kapcsolatosan. Ha szükséges a vissza gombbal tud javítani. A rendelés véglegesítéséhez el kell fogadnia az ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEKET, melyet a megadott címszóra kattintva olvashat el és a négyzet kipipálásával fogadhat el.

 

Megrendelés véglegesítése

 

Ha mindent rendben talál akkor kattintson a 'Rendelés megerősítése‘ gombra. Ekkor rendszerünk küld Önnek e-mailen egy automatikus visszaigazolást. Ez jelenti a rendelés megérkezését, mely tartalmazza a megrendelés sorszámát amire később hivatkozni tud. Abban az esetben ha az üzemeltető 48 órán belül nem küld visszaigazolást a rendelés fogadásáról a fogyasztó mentesül az ajánlati kötöttség alól. Miután feldolgoztuk megrendelését e-mailen küldünk tájékoztatást az átvétel vagy a szállítás várható időpontjáról. Amennyiben a megrendelt termékek között van olyan, amit rajtunk kívül álló okok miatt, kiszállítani nem tudunk, alternatív terméket kínálunk fel.

 

Az adat beviteli hibák javítására az ügyfélszolgálati elérhetőségeken van lehetőség a szerződés teljesítése előtt. Az e-mailben küldött visszaigazolással a Szolgáltató még nem fogadja el a megrendelést, ez még nem jelenti a szerződés létrejöttét, mivel a visszaigazolás mindösszesen a megrendelés a Szolgáltatóhoz való megérkezését igazolja. Így adott esetben tévedésből vagy programhiba miatt visszaigazolt alacsony ár vagy készlethiány esetén a Szolgáltató nem köteles a termék leszállítására a visszaigazolásban foglalt feltételekkel.

 

A Szolgáltató a Vásárló megrendelését külön értesítő e-mail útján igazolja vissza, melyben a Vásárlót tájékoztatja egyebek mellett a szerződés létrejöttéről, illetve a várható szállítás idejéről. A megkötött szerződés írásban foglaltnak minősül. A Szolgáltató és a Vásárló között létrejött szerződés nyelve magyar. Más nyelvű szerződéskötésre jelenleg nincs lehetőség. A webáruház a szerződést iktatja (a rendelés szám alapján) és annak tartalmát 5 évig megőrzi.

 

A szállítás és fizetés módjának és menetének részleteit, valamint aktuális díjait a Weboldal "Szállítási és fizetési feltételek" menüpontja tartalmazza.

 

Jótállás és szavatosság

 

Az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról a készüléken kívül álló 151/2003.(IX.22) Kormányrendelet rendelkezései az irányadók.

 

A jótállási igény a forgalmazó által biztosított jótállási jeggyel és a vásárlás tényét minden kétséget kizáróan igazoló számlával, vagy annak másolatával érvényesíthető. Előfordul, hogy egyes forgalmazó/gyártó nem ad ki jótállási jegyet, ebben az esetben elegendő a javítás helyén a vásárlást igazó számla bemutatása.

 

Nem érvényesíthető a jótállási igény, ha a hiba rendellenes vagy a kezelési tájékoztatóban foglaltaktól eltérő használat, szakszerűtlen szállítás vagy tárolás eredménye, vagy a készüléken kívül álló ok következménye, vagy a készüléket a garancialevél címlistájában szereplő szakszervizeken kívül már más javította, illetve ha a készülék javítása lehetetlenné válik a gyártó, az értékesítő vagy a szerviz működési körén kívül álló okból.

 

Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk-ban és a 49/2003.(VII.30.)GKM rendeletben foglaltak az irányadóak.

 

A jótállás időtartama a tényleges teljesítéssel, a terméknek a Vásárló részére történő átadásával, vagy a készülék üzembe helyezésével kezdődik.

 

Tartós fogyasztási cikkek körét a 151/2003. (IX.22.) Kormányrendelet melléklete tartalmazza, melyekre a jogszabály egy éves kötelező jótállási időtartalmat ír elő. Az egyes termékekre vonatkozó jótálláshoz fűződő jogok köréről minden esetben a jótállási jegyben foglaltak irányadók. A jótállás időtartama alatt a Szolgáltató a jótállási jegyben biztosítottaknak megfelelően vállalja a hibás termék kijavítatását, amennyiben ez nem lehetséges a cseréjét, vagy van lehetőség árleszállítás kérésére ill. elállásra is. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye.

 

A jótállási kötelezettség nem vonatkozik azon hibára, amelynek oka a teljesítés után keletkezett. A jótállás a Vásárló törvényből eredő szavatossági jogait nem érinti. A Vásárló a javítás helyéről az adott termék garanciajegyén, vagy a Szolgáltató ügyfélszolgálatán tájékozódhat.

 

Elállási jog

 

A Vásárló 14 (tizennégy) napon belül jogosult indokolás nélkül elállni e szerződéstől. Az elállási határidő az attól a naptól számított 14 (tizennégy) nap elteltével jár le, amelyen a Vásárló vagy a Vásárló által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy a termék(ek)et t átveszi. Ha Ön elállási jogával élni kíván, elállási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni postai úton: 8958 Iklódbördőce Fő út 112. címre, vagy elektronikusan a kogep@t-online.hu e-mail címre vagy a Visszáruk menüpontban az űrlap kitöltésvel.

A nyilatkozat a linkre kattintva tölthető le:

Elállási mintanyilatkozat

A Vásárló köteles a terméket indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 (tizennégy) napon belül visszaküldeni vagy átadni. Az átadás helye, illetve a visszaküldés címe az elállási nyilatkozat kitöltésekor megjelölt Szaküzlet. A határidő betartottnak minősül, ha a 14 (tizennégy) napos határidő letelte előtt elküldi a terméket. A termék visszaküldésének közvetlen költségét a Vásárló viseli.

 

Ha a Vásárló eláll ettől a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb a Vásárló elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 (tizennégy) napon belül visszatérítjük a Vásárló által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási költséget is (kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy a Vásárló az általunk felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott.)

 

A visszatérítést mindaddig visszatarthatjuk, amíg vissza nem kaptuk a terméket. A visszaküldött csomagot cégünk dolgozói visszaveszik és egy jegyzőkönyvet állítanak ki. Amennyiben a visszaszállított csomag rendelkezik a gyári csomagolásban található kiegészítőkkel, tartozékokkal, dokumentációkkal megtörténhet a vételár megtérítése. A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmazunk, kivéve, ha a Vásárló más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag a Vásárlót semmilyen többletköltség nem terheli. Kérjük ügyeljen a termék rendeltetésszerű használatára, mert a nem rendeltetésszerű használatból eredő károknak a megtérítése a Vásárlót terheli.

A Vásárló elállási jogát a 45/2014 (II. 26.) Kormányrendelet szabályozza!

 

Adatvédelem

 

Adatvédelmi szabályzat

 

Felelősség

A Weboldalon található információk jóhiszeműen kerültek felhelyezésre, azonban azok kizárólag tájékoztató célt szolgálnak, az információk pontosságáért, teljességéért Szolgáltató nem vállal felelősséget. A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságostól, illusztrációként szerepelhetnek. Nem vállalunk felelősséget a Weboldalon megjelenő kép és a termék tényleges kinézete miatti különbözőség miatt.

 

Amennyiben a Szolgáltató minden gondossága ellenére hibás ár kerül a Weboldalon felületére, különös tekintettel a nyilvánvalóan téves, pl. a termék közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, esetleg rendszerhiba miatt megjelenő árra, akkor a Szolgálatató nem köteles a terméket hibás áron szállítani, hanem felajánlhatja a helyes áron történő szállítást, amelynek ismeretében a Vásárló elállhat vásárlási szándékától.

 

A Vásárló a Weboldalt kizárólag a saját kockázatára használhatja, és elfogadja, hogy Szolgáltató nem vállal felelősséget a használat során felmerülő vagyoni és nem vagyoni károkért. Szolgáltató kizár minden felelősséget a Weboldal használói által tanúsított magatartásért. A Vásárló teljes mértékben és kizárólagosan felelős saját magatartásáért, Szolgáltató ilyen esetben teljes mértékben együttműködik az eljáró hatóságokkal a jogsértések felderítése végett. A Vásárló által a Weboldal használata során esetlegesen elérhetővé tett tartalmat a Szolgáltató jogosult, de nem köteles ellenőrizni, és a közzétett tartalmak tekintetében a Szolgáltató jogosult, de nem köteles jogellenes tevékenység folytatására utaló jeleket keresni. Amennyiben a Vásárló a Weboldalon kifogásolható tartalmat észlel, köteles azt haladéktalanul jelezni Szolgáltatónak. Amennyiben Szolgáltató jóhiszemű eljárása során a jelzést megalapozottnak találja, jogosult az információ haladéktalan törlésére vagy annak módosítására.

 

A Vásárló felelőssége, hogy az általa megadott személyes adatok (szállítási, számlázási cím és név) pontosan kerüljenek bevitelre. A Vásárló a megrendelésével tudomásul veszi, hogy a Szolgáltató jogosult a hibás vagy pontatlanul megadott adatokból eredő minden kárát és költségét a Vásárlóra hárítani. A Szolgáltatót a Vásárló által pontatlanul megadott adatokért semmilyen felelősség nem terheli. Az adatbeviteli hibák javítására a felhasználó fiókban vagy ügyfélszolgálati elérhetőségeken van lehetőség a szerződés teljesítése előtt.

 

Felhívjuk a figyelmét arra, hogy a rosszul megadott e-mail cím vagy a postafiókhoz tartozó tárhely telítettsége a visszaigazolás kézbesítésének hiányát eredményezheti és meggátolhatja a szerződés létrejöttét.

Érvényesség

A jelen szerződésben foglaltak - így a megrendelésre vonatkozó feltételek is -, továbbá a Weboldalon feltüntetett árak csak és kizárólag a Weboldalon keresztül történő vásárlás (interneten keresztül történő megrendelés) esetén érvényesek. A Vásárló a regisztrációval, illetve a megrendeléssel tudomásul veszi és elfogadja a jelen szabályzatban foglalt valamennyi feltételt.

 

A jelen ÁSZF-ben nem szabályozott kérdésekben különösen, de nem kizárólagosan a Magyar Köztársaság Polgári Törvénykönyvéről szóló 2013. évi V.  törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény, valamint a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet szabályai az irányadóak.